Kako isključiti značajne lokacije na iPhoneu

Značajka 'Značajne lokacije' na iPhoneu prati mjesta koja posjetite i prikuplja detalje o tim posjetima. Ispod ćete pronaći korake za ISKLJUČIVANJE značajnih lokacija na iPhoneu.

Isključite značajne lokacije na iPhoneu

Što su značajne lokacije na iPhoneu?

Kao što je gore spomenuto, značajka Značajne lokacije na iPhoneu dizajnirana je za praćenje mjesta koja posjećujete, kako ih posjećujete, kada ih posjećujete i koliko često ih posjećujete.



Prema Jabuka , ovi su podaci zaštićeni šifriranjem od kraja do kraja i koriste se za pružanje personaliziranih usluga poput predviđanja usmjeravanja prometa, uspomena u aplikacijama Fotografije i Kalendar.

Iako Apple ne može pročitati šifrirane podatke, ljudi s pristupom vašem uređaju i dalje mogu pregledavati te podatke u čitljivom formatu i prikupljati značajne detalje o vašim posjećenim mjestima.

Ako vam ovo smeta, moguće je onemogućiti značajku praćenja značajnih lokacija i spriječiti vaš uređaj da precizno snima vaše lokacije.

Kako isključiti praćenje značajnih lokacija na iPhoneu?

Značajka Lokacije omogućena je prema zadanim postavkama na iPhoneu, što praktički znači da je vaš uređaj već pratio vašu lokaciju i prikupljao detalje o vašim posjećenim mjestima.

Srećom, lako je ukloniti podatke o lokacijama s iPhonea i spriječiti uređaj da ubuduće prikuplja podatke o vašoj lokaciji.

IćiPostavke>Privatnost>Usluge lociranja> pomaknite se prema dolje i dodirniteUsluge sustava.

Usluge sustava iPhone

Na sljedećem zaslonu pomaknite se prema dolje i dodirniteZnačajna mjesta.

Opcija značajnih lokacija na iPhoneu

Na zaslonu značajnih lokacija vidjet ćete sažetak posjećenih mjesta grupiran u odjeljcima 'Moja mjesta' i 'Povijest'.

Kada dodirnete bilo koji unos u odjeljku 'Moja mjesta' ili 'Povijest', moći ćete vidjeti točnu lokaciju svojih posjećenih mjesta ucrtanih na Macu.

Obrišite povijest značajnih lokacija na iPhoneu

DodirniteJasna povijestmogućnost uklanjanja ili brisanja cijelih podataka o značajnim lokacijama s uređaja.

Nakon brisanja Povijesti lokacija, pomaknite se prema gore na istom zaslonu i pomaknite prekidač poredZnačajna mjestadoISKLJUČENOpoložaj.

ISKLJUČITE Značajne lokacije na iPhoneu

Nakon što onemogućite značajne lokacije, više nećete pronaći svoj uređaj koji prikuplja informacije o mjestima koja posjećujete.

Povezano