Kako ISKLJUČITI Geografsko označavanje za fotografije na iPhoneu i iPadu

IPhone prema zadanim postavkama bilježi vaše podatke o lokaciji na fotografijama koje snimite pomoću kamere na vašem iPhoneu. Međutim, lako je ISKLJUČITI Geografsko označavanje za fotografije na iPhoneu i spriječiti snimanje podataka o vašem položaju na fotografijama.

Isključite geografsko označavanje za fotografije na iPhoneu i iPadu

Isključite geografsko označavanje za fotografije na iPhoneu i iPadu

Značajka Geotagging dostupna na većini pametnih telefona dodaje lokaciju, datum i druge informacije u Fotografije i Videozapise.



Podaci o lokaciji pohranjuju se u EXIF ​​(izmjenjivoj slikovnoj datoteci) fotografije, zajedno s ostalim pojedinostima kao što su Datum, Vrijeme, Model i marka fotoaparata, Brzina zatvarača, Žarišna duljina, ISO brzina i drugi podaci.

Podaci o lokaciji kao što su zabilježeni na fotografijama su precizni i točno pokazuju geografska lokacija mjesta gdje je određena fotografija snimljena.

U slučaju da vas to brine, možete ili potpuno ISKLJUČITI Geografsko označavanje za fotografije ili selektivno omogućiti ili onemogućiti Geotagovanje za fotografije na svom iPhoneu.

1. Potpuno isključite geografsko označavanje za fotografije na iPhoneu

Slijedite korake u nastavku za Isključivanje geografskog označavanja za fotografije na iPhoneu ili iPadu.

1. OtvorenPostavkena vašem iPhoneu> pomaknite se prema dolje i dodirnitePrivatnost.

Opcija privatnosti na iPhoneu

dva. Na zaslonu privatnosti dodirniteUsluge lociranja.

Opcija Usluge lokacije na iPhone zaslonu privatnosti

3. Na zaslonu Usluge lokacije pomaknite se prema dolje i dodirniteFotoaparat.

Opcija fotoaparata na zaslonu postavki usluge lokacije na iPhoneu

Četiri. Na sljedećem zaslonu dodirniteNikadada u potpunosti ISKLJUČITE Geografsko označavanje za fotografije na vašem iPhoneu.

Isključite usluge lokacije za aplikaciju Camera na iPhoneu

Ova postavka spriječit će snimanje Geooznaka na svim fotografijama i videozapisima koje snimate fotoaparatom na iPhoneu.

2. Selektivno omogućite ili onemogućite geografsko označavanje fotografija na iPhoneu

Umjesto da u potpunosti onemogućite Geotagging za fotografije, možete napraviti aplikaciju Camera na iPhoneu koja će vas zatražiti da omogućite ili onemogućite podatke o lokaciji za svaki slučaj posebno.

1. IćiPostavke>Općenito>pomaknite se prema dolje i dodirniteResetirati.

Poništi opciju na zaslonu općih postavki iPhonea

dva. Na zaslonu za poništavanje dodirniteResetirajte lokaciju i privatnostopcija.

Vratite postavke lokacije i privatnosti na iPhone

3. Ako se to zatraži, unesiteLozinkakako bi se izvršila ova promjena.

Gornji koraci vratit će Reset lokacije i postavke privatnosti za sve aplikacije na vašem iPhoneu.

Sada kada koristite kameru na iPhoneu, od vas će se zatražiti da omogućite ili onemogućite podatke o lokaciji svaki put kada otvorite aplikaciju Camera na iPhoneu.

Zabranite iPhone kameri pristup podacima o vašoj lokaciji

Povezano