Kako spriječiti Facebook da pristupi iPhone kontaktima

Ako koristite Facebook ili Facebook Messenger App, najvjerojatnije je da Facebook ima neograničen pristup vašem popisu kontakata. Ako vam ovo smeta, moguće je izbrisati svoje podatke s Facebook poslužitelja i spriječiti Facebook da pristupi iPhone kontaktima u budućnosti.

Zaustavite Facebooku pristup iPhone kontaktima

Zaustavite Facebooku pristup iPhone kontaktima

Kada preuzmete i instalirate Facebook na iPhone, od vas će se zatražiti da Facebooku omogućite pristup svojim kontaktima.



Jednom kada Facebook ima pristup vašem popisu kontakata, prenosi te podatke na svoje poslužitelje i započinje koristiti te podatke kako bi predložio prijatelje svojih prijatelja.

To stvarno postaje dosadno kad počnete vidjeti slučajne ljude poput vašeg frizera, vodoinstalatera, vašeg posla i stručnih suradnika koji se pojavljuju kao predloženi prijatelji u Facebook feedovima.

Osim ove smetnje, možda ćete htjeti spriječiti mogućnost Facebook berba kontakata zbog svoje upitne mjere zaštite podataka koja je privukla 5 milijardi dolara FTC kazne.

gdje su slike iz tekstualnih poruka pohranjenih na androidu

Morat ćete proći kroz sljedeća 3 koraka da biste uklonili podatke o kontaktima s Facebook poslužitelja i spriječili Facebook da u budućnosti pristupa vašim kontaktima.

  1. Izbrišite podatke o kontaktima s Facebook poslužitelja
  2. Zaustavite Facebook aplikaciji pristup vašim kontaktima
  3. Zaustavite aplikaciji Facebook Messenger pristup iPhone kontaktima
  4. Zaustavite Facebook Messengeru da automatski sinkronizira iPhone kontakte

Povezano: Možda ćete također htjeti zaustaviti vlasništvo Facebooka WhatsApp od dijeljenja vašeg telefonskog broja s Facebookom .

1. Uklonite podatke o kontaktima s Facebook poslužitelja

Prvi korak je uklanjanje podataka o vašim kontaktima koje je Facebook možda već prenio na svoje poslužitelje.

1. OtvorenSafaripreglednik i posjetite Stranica upravitelja Facebook kontakata

animirani emotikoni za iphone 6

dva. Prijavite se na Facebook unosomEmail adresa(ili telefonski broj) iZaporkapovezan s vašim Facebook računom.

3. Nakon što se prijavite, slijetat ćete na stranicu 'Učitavanje i upravljanje kontaktima'. Jednostavno kliknite naIzbrisati svegumb za brisanje podataka o vašim kontaktima s Facebook poslužitelja.

Izbrišite sve sinkronizirane iPhone kontakte s Facebooka

Četiri. U skočnom prozoru za potvrdu kliknite naIzbrisati sveopcija za potvrdu.

5. Obavezno se odjavite s vašeg računalaFacebook račun.

2. Zaustavite Facebook pristupu vašim kontaktima na iPhoneu

Nakon brisanja podataka s Facebook poslužitelja, možete slijediti korake u nastavku kako biste spriječili Facebook da pristupi iPhone kontaktima.

1. OtvorenPostavkena vašem iPhoneu> pomaknite se prema dolje i dodirniteFacebook.

kako napraviti vraćanje sustava u sigurnom načinu rada -

Kartica Facebook postavke na iPhoneu

dva. Na sljedećem zaslonu pomaknite prekidač poredKontaktiu položaj OFF.

Onemogući Facebook pristupu kontaktima na iPhoneu

To će spriječiti Facebook da pristupi vašem popisu kontakata na iPhoneu.

3. Zaustavite Facebook Messengeru pristup iPhone kontaktima

Ako koristite Facebookovu aplikaciju Messenger, također morate spriječiti ovu aplikaciju da pristupi vašem popisu kontakata na iPhoneu.

1. IćiPostavke>Privatnost>Kontakti.

kako promijeniti ime siri

Kartica Kontakti na zaslonu privatnosti na iPhoneu

dva. Na zaslonu kontakata prebaciteISKLJUČENOprekidač poredGlasnik.

Onemogućite Facebook Messengeru pristup kontaktima na iPhoneu

Ovim ste koracima onemogućili Facebook Messengeru pristup svojim kontaktima na iPhoneu.

vizualna govorna pošta trenutno nije dostupna iphone 5

4. Zaustavite Facebook Messengeru da automatski sinkronizira iPhone kontakte

Također morate spriječiti aplikaciju Facebook Messenger da automatski prenosi podatke o kontaktima na Facebook poslužitelje.

1. OtvorenFacebook Messengeri dodirniteJakartica smještena u donjem izborniku.

Kartica Ja u aplikaciji Facebook Messenger

dva. Na sljedećem zaslonu dodirnitenarod.

Kartica People u aplikaciji Facebook Messenger na iPhoneu

3. Na zaslonu Ljudi pomaknite prekidač poredSinkronizacija kontakatadoISKLJUČENOpoložaj.

Onemogućite aplikaciji Facebook Messenger sinkronizaciju kontakata na iPhoneu

aplikaciju da biste vidjeli tko gleda vašu facebook stranicu

Četiri. U skočnom prozoru za potvrdu dodirnitePrestanite sinkroniziratipotvrditi.

Bilješka: Važno je da zaustavite Facebook i Facebook Messenger aplikaciju da pristupe iPhone kontaktima.

Povezano