Kako trajno izbrisati svoj Facebook račun

U slučaju da ne želite koristiti svoj Facebook račun, možete slijediti korake kako je navedeno u nastavku da biste trajno izbrisali svoj Facebook račun na iPhoneu, Androidu, računalu i Macu.

kako pronaći vlasnika izgubljenog iPhonea

Trajno izbrišite svoj Facebook račun

Trajno izbriši Facebook račun

Popularna aplikacija za društvene medije, Facebook nudi mogućnost deaktiviranja ili trajnog brisanja vašeg Facebook računa.



Ako se želite odmoriti samo od društvenih mreža, možete odabrati opciju Deaktivacija Facebooka, dok vam omogućuje povratak na društvene mreže reaktivacijom vašeg Facebook računa (ako je potrebno).

Međutim, ako ne želite biti društveni mediji ili ste prešli na druge aplikacije za društvene medije, možda ćete htjeti trajno izbrisati svoj Facebook račun.

Jednom kada se vaš Facebook račun izbriše, nećete moći ponovno aktivirati račun niti dobiti pristup svojim podacima na Facebooku.

Stoga u nastavku donosimo korake za preuzimanje kopije svih vaših Facebook podataka na računalo, prije trajnog brisanja vašeg Facebook računa.

1. Preuzmite kopiju svojih Facebook podataka na računalo

Prije nego što izbrišete svoj Facebook račun, možda ćete htjeti preuzeti kopiju svih svojih Facebook podataka na računalo.

1. Prijavite se na svojFacebook računna računalu ili Macu.

dva. Klikni naPadajućiikonu izbornika koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona i kliknite naPostavkeu padajućem izborniku.

Opcija Facebook postavki

3. Na zaslonu Postavke kliknite naOpćenitou lijevom oknu. U desnom oknu kliknite naPreuzmite kopijuvaše Facebook podatkovne veze, na zaslonu ‘Opće postavke računa’.

tanka oštrica za ipad

Preuzmite kopiju veze s podacima na Facebooku

Četiri. Jednostavno slijedite upute na ekranu da biste kopiju svih svojih Facebook podataka preuzeli na računalo

2. Trajno izbrišite Facebook račun na iPhoneu i Androidu

Slijedite korake u nastavku da biste trajno izbrisali svoj Facebook račun na iPhoneu ili Android telefonu.

1. OtvorenFacebookna vašem iPhoneu ili Android telefonu

dva. DodirniteIzbornik u 3 retkaikona smještena u donjem izborniku iPhonea (gornji izbornik Android telefona).

pregled kaljenog stakla iphone 6s

Ikona izbornika Facebook 3 Line na iPhoneu

3. Na zaslonu postavki pomaknite se prema dolje i dodirnitePomoć i podrškaopcija navedena u odjeljku 'Postavke'.

Opcija pomoći i podrške na Facebooku na iPhoneu

Četiri. Zatim dodirniteCentar za pomoć>Upravljanje vašim računom.

Upravljanje opcijama vašeg računa na Facebooku na iPhoneu

5. Na Upravljanje zaslonom računa dodirniteDeaktiviranje ili brisanje vašeg računa.

Deaktiviranje ili brisanje opcije vašeg računa na Facebooku

6. Zatim dodirniteKako mogu trajno izbrisati svoj račun?

Kako mogu trajno izbrisati svoj račun? Link na Facebooku

7. Na sljedećem zaslonu dodirniteJavite namVeza.

Trajno izbrišite Facebook račun na iPhoneu

8. U skočnom prozoru koji se pojavi unesite svojzaporkaza potvrdu brisanja vašeg Facebook računa.

3. Trajno izbrišite Facebook račun na PC-u ili Macu

Slijedite korake u nastavku da biste trajno izbrisali svoj Facebook račun na računalu ili Macu.

1. Prijavite se na svojFacebook računna računalu ili Macu.

dva. Klikni naUpitnikikonu koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona, ​​a zatim kliknite naCentar za pomoćopcija.

najbolji punjač za iPhone 7 plus

Opcija centra za pomoć na Facebooku na računalu i Macu

3. Na zaslonu centra za pomoć kliknite naUpravljanje vašim računoma zatim kliknite naDeaktiviranje ili brisanje vašeg računau padajućem izborniku.

Deaktiviranje ili brisanje vašeg računa Opcija na Facebooku na računalu ili Macu

jabučni tv zalijepljen na logotipu jabuke

Četiri. Na sljedećem zaslonu kliknite naKako trajno izbrisati svoj račun.

Kako trajno izbrisati opciju svog računa na Facebooku

5. Na sljedećem zaslonu kliknite naJavite namveza.

Trajno izbrišite Facebook račun na PC-u ili Macu

6. Na kraju, kliknite naIzbriši moj račundugme.

Gumb Izbriši moj račun na Facebooku na računalu ili Macu

Od vas će se zatražiti da unesete lozinku za svoj Facebook račun, upišite Captcha i kliknite U redu da biste trajno izbrisali svoj Facebook račun.

Što se događa kada izbrišete Facebook račun?

Prema Facebooku, brisanje Facebook računa uzrokuje sljedeće

  1. Nećete moći vratiti pristup svom izbrisanom Facebook računu.
  2. Brisanjem Facebook računa ne brišu se poruke prijateljima na njihovim računima. Izbrisane poruke i dalje će biti dostupne vašim prijateljima i kontaktima s njihovih Facebook računa.
  3. Može proći i do 90 dana da Facebook izbriše sve vaše podatke poput fotografija, ažuriranja statusa ili drugih podataka pohranjenih u sigurnosnim sustavima. Ove informacije neće biti dostupne drugima dok je Facebook u procesu brisanja vašeg računa.
  4. Facebook iz tehničkih razloga i dalje može čuvati određene podatke (poput evidencije dnevnika) u svojoj bazi podataka. Prema Facebooku takvi zadržani podaci neće imati osobne identifikatore.
Povezano
  • Kako spriječiti da se vaš izbrisani Facebook račun ponovno aktivira
  • Kako spriječiti Facebook da dijeli vaše osobne podatke s drugim aplikacijama