Kako zaštititi fotografije lozinkom na iPhoneu i iPadu

Opcija Sakrij fotografije u aplikaciji iPhone Photos jednostavno premješta fotografije u skrivenu mapu kojoj svatko može lako pristupiti. Stoga u nastavku donosimo zaobilazno rješenje za istinsko skrivanje i zaštitu fotografija lozinkom na iPhoneu.

Zaštitite fotografije lozinkom na iPhoneu i iPadu

Zaštitite fotografije lozinkom na iPhoneu ili iPadu

Kada ti sakrij fotografije na iPhoneu , aplikacija Fotografije stvara mapu skrivenih fotografija i premješta sve skrivene fotografije u ovu mapu.



Iako se skrivene Fotografije ne pojavljuju u prikazu Fotografije ili u originalnom Foto albumu iz kojeg su skrivene, lako im se može pristupiti ako odete u Skrivenu mapu, dostupnu u aplikaciji Fotografije.

Zaobilazno rješenje kako je navedeno u nastavku koristi aplikaciju Notes za istinsko sakrivanje i zaštitu fotografija lozinkom na iPhoneu.

Prije nego što nastavite s koracima za zaštitu fotografija lozinkom na iPhoneu pomoću značajke Notes, pogledajte ovaj vodič: Kako zaštititi bilješke lozinkom na iPhoneu .

To bi vam trebalo pomoći da dobro shvatite kako značajka 'Zaključaj bilješke' radi na iPhoneu.

1. Koraci za zaštitu fotografija lozinkom na iPhoneu

Kao što je gore spomenuto, ovo rješenje za zaštitu fotografija lozinkom na iPhoneu zahtijeva da prvo dodate fotografije u bilješku i lozinkom zaštitite bilješku koja sadrži fotografije.

Na ovaj način nitko neće moći pristupiti skrivenim fotografijama na vašem iPhoneu, a da ne zna lozinku za otključavanje Bilješke koja sadrži skrivene fotografije.

1. OtvoriFotografijeApp na iPhoneu i dodirniteAlbumina donjem izborniku.

Kartica Albumi u aplikaciji iPhone Photos

dva. OtvoriAlbumgdje se nalaze fotografije koje želite sakriti i dodirniteIzaberi.

Odaberite opciju Fotografije u aplikaciji iPhone Photos

3. OdaberiteFotografijekoje želite sakriti i dodirnutiUdiou donjem izborniku.

Dijeljenje fotografija na iPhoneu

Četiri. Na izborniku za dijeljenje koji se pojavi dodirniteBilješkeopcija.

Dodajte fotografije u opciju Notes na iPhoneu

5. Na bilješci koja se otvori dodirniteUštedjetimogućnost spremanja odabranih fotografija u bilješku.

Spremite fotografije u bilješke na iPhoneu

Bilješka: Bilješku možete spremiti u 'iCloud' ili 'My iPhone' u odjeljku 'Spremi u'.

Nakon što su fotografije spremljene u bilješku, sljedeći je korak Zaštitite bilješku koja sadrži fotografije lozinkom slijedeći korake 6 do 9 u nastavku.

6. OtvoriAplikacija Notes> dodirniteBilješkakoji sadrži Fotografije.

Napomena sa skrivenim fotografijama na iPhoneu

7. Nakon što se napomena otvori, dodirniteIkona dijeljenjakoji se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona.

Podijelite mogućnost u aplikaciji Notes na iPhoneu

kako zaustaviti web stranice od preusmjeravanja na androidu

8. Pomaknite se prema izborniku za dijeljenje koji se pojavi i dodirniteZaključaj bilješkuopcija.

Opcija zaključavanja bilješki u aplikaciji iPhone Notes

9. Kada se to zatraži, unesiteZaporkada biste zaključali ovu bilješku i dodirniteGotovo.

Postavite Lozinku za zaključavanje bilješki na iPhoneu

Bilješka: Svakako zapamtite lozinku i negdje je zapišite.

Sad kad su fotografije smještene u zaključanu bilješku, nitko više neće moći pristupiti ili pregledati fotografije bez unosa lozinke za otključavanje bilješke.

Međutim, još niste gotovi. Izvorna kopija zaključanih fotografija i dalje će biti dostupna u aplikaciji Fotografije na vašem iPhoneu.

Stoga je posljednji korak brisanje fotografija s izvornog mjesta u aplikaciji Photos i njihovo brisanje izNedavno izbrisana mapau aplikaciji Fotografije.

Nedavno izbrisani album fotografija na iPhoneu

Nakon što se fotografije izbrišu u aplikaciji Fotografije, bit će dostupne samo u zaključanoj bilješci.

2. Premjestite fotografije iz bilješki u aplikaciju Photos na iPhoneu

U bilo kojem trenutku možete otključati fotografije zaštićene lozinkom i vratiti ih u aplikaciju Photos na vašem iPhoneu.

1. OtvoriAplikacija Notes> dodirniteBilješkakoji sadrži Fotografije.

Napomena uz skrivene fotografije na iPhoneu

dva. Na sljedećem zaslonu dodirnitePogledajte bilješku.

Pogledajte opciju bilješke na iPhoneu

3. Zatim dodirniteUpišite lozinku> upišiteZaporkaza prikaz Bilješke i kliknite nau redu.

Unesite lozinku za prikaz zaključane bilješke na iPhoneu

Četiri. Kada se zaključana bilješka otvori, dodirniteIkona dijeljenjakoji se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona.

Podijelite mogućnost u aplikaciji Notes na iPhoneu

5. Na izborniku za dijeljenje koji se pojavi pomaknite se prema dolje i dodirniteSpremi slikeopcija.

Opcija spremanja slika Aplikacija iPhone Notes

Odabrane će fotografije odmah biti vraćene u aplikaciju Photos na vašem iPhoneu.

Dok Apple ne omogući odgovarajuću mogućnost zaštite fotografija lozinkom, možete koristiti ovo zaobilazno rješenje za istinsko skrivanje i zaštitu fotografija lozinkom na iPhoneu.

Povezano